Fighting for body rights since 1933
RFSU - Fighting for body rights since 1933 Kontakt: kundeservice@rfsu.com (man-fre: 8-16:30)
0
Julgave (verdi 119 kr) sendes med hver bestilling I dag
Søker...

Vi jobber for å sikre et høyt nivå av datasikkerhet som verner om den personlige integriteten din når du bruker nettstedet vårt.

Personvernforordningen (GDPR)

Norge følger EUs personvernordning fra 25. mai 2018 som også kalles for GDPR (General Data Protection Regulation). Formålet er blant annet å stille høyere krav til hvordan bedrifter og organisasjoner behandler personopplysninger og digitale fotavtrykk. Du kan lese mer om forordningen på nettstedet til Datatilsynet.

Om personopplysninger

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger som handler om deg og identifiserer deg som person. Det kan blant annet være navn, e-postadresse, telefonnummer, bilde, lydopptak eller personnummeret ditt.

Personvernsansvarlig:

RFSU AS
Storgata 5-7
0155 Oslo
Tlf: 815 33 666
E-post: post@rfsu.no

Hvilke personopplysninger samler vi inn?

Vi samler inn personopplysninger som du sender til oss når du bestiller i nettbutikken vår, når du registrerer deg for nyhetsbrevet vårt, deltar i eventuelle konkurranser og diverse kjøpshistorikk. Personopplysningene du sender til oss kan for eksempel omfatte kontaktinformasjon, fødselsdato og betalingsinformasjon. Vi kan også samle inn visse personopplysninger fra eksterne partnere, som adresseinformasjon fra offentlige registre og opplysninger om kredittverdighet fra kredittinstitutter, banker eller kredittvurderingsselskaper.

Hvor lagres personopplysningene?

Vi anstrenger oss for at personopplysningene dine i så høy grad som mulig skal behandles innenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) og i våre egne IT-systemer, men de kan også overføres og behandles i et land utenfor EØS (dvs. «tredjestater»). En slik overføring skjer bare til mottakerland med et adekvat beskyttelsesnivå i henhold til gjeldende lover. Hvis overføringen skjer til partnere for en tjeneste i USA, skjer dette bare til bedrifter som omfattes av «Privacy Shield» – en avtale om vern av personopplysninger mellom EU og USA.

Hvilke personopplysninger deler vi med andre?

Personopplysningene dine kommer ikke til å overføres utenfor RFSU AB med mindre dette er nødvendig for å oppfylle forpliktelsene våre. Hvis personopplysninger håndteres av leverandørene eller samarbeidspartnerne våre, har vi opprettet en databehandleravtale. Det innebærer at databehandleren forsikrer at de behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernforordning (GDPR) og følger RFSUs retningslinjer for sikkerhet og taushetsplikt. Vi har databehandleren som hjelper oss med blant annet logistikk, betalingsløsninger og markedsføring. Utover dette kan RFSU tvinges til å utlevere personopplysninger hvis loven krever dette.

Hvordan bruker vi personopplysningene dine?

Vi kan bruke personopplysningene dine til følgende formål:

  • For å bearbeide bestillinger og returer i nettbutikken vår
  • Til leveranser og sms-varsler om leveringsstatus
  • Ved kontakt angående eventuelle problemer med leveringen din
  • Ved korrespondanse om spørsmål og øvrig informasjon
  • Ved utsendelse av tilbud i form av nyhetsbrev, og da alltid med instruksjoner om hvordan du melder deg av videre utsendelser
  • Til analyser av kjøpsmønstre for å gi relevante tilbud og informasjon
  • Ved påminnelse om lagret handlekurv
  • Ved forespørsler om vurdering av kjøpte produkter
  • Ved annonsering av vinnere av konkurransene vi arrangerer
  • Ved eventuelle enkeltutsendelser for å forbedre tjenestene og tilbudet vårt

Vi lagrer opplysningene dine så lenge det kreves for å oppfylle formålene over, eller så lenge vi ifølge gjeldende lover må lagre personopplysningene dine. Deretter slettes personopplysningene dine.

Om informasjonskapsler

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som et nettsted lagrer på de besøkendes datamaskin. Mange nettsteder bruker informasjonskapsler til å gi de besøkende tilgang til forskjellige funksjoner. Informasjonen i en informasjonskapsel kan også brukes til å følge en brukers surfeatferd på nettsteder som bruker samme informasjonskapsel.

Håndtering av informasjonskapsler

For å kunne kjøpe produkter på nettstedet til RFSU, må nettleseren din være stilt inn slik at du tar imot informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din. RFSU bruker informasjonskapsler til å gi deg som besøkende en god opplevelse på nettstedet, og gir tilgang til forskjellige funksjoner. Det kan være til handlekurven eller blant annet for å gjenta søk du har gjort tidligere, eller for å kunne tilby automatiske produktanbefalinger som kan være relevante for deg.

Vi bruker også informasjonskapsler til å lagre upersonlig besøksstatistikk i nettanalysetjenesten Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler for å kunne forbedre nettstedet og til å analysere hvordan du som bruker navigerer på nettstedet. Informasjonen som genereres av informasjonskapselen når du bruker nettstedet (inkludert IP-adressen din) sendes da videre til og lagres av Google.
Ved å bruke Google Analytics kan vi også bruke informasjonskapsler til re-marketing, som er en interessebasert form for annonsering. Det betyr at atferden din på nettstedet vårt kan brukes til målrettede annonser på andres nettsteder.

Slik deaktiverer du informasjonskapsler

Du kan selv deaktiverer funksjonen som lagrer informasjonskapsler på datamaskinen din hvis du vil unngå dette. Dette kan du gjøre på forskjellige måter avhengig av nettleseren din. Klikk på nettleseren din under, og du får mer informasjon om hvordan du deaktiverer informasjonskapsler i den:

Mer om bruk

Ved bestilling i nettbutikken vår og levering

Når du skal bestille produkter i nettbutikken vår, må du godkjenne RFSUs kjøpsvilkår for å fullføre kjøpet. Personopplysningene vi samler inn tilknyttet bestillingen og forsendelsen din lagres i 3 år, siden du har rett til å reklamere eller klage på en vare i løpet av denne tiden iht. norsk lov. Deretter lagres bare opplysninger om transaksjonen i totalt 7 år iht. bokføringsloven. Likevel kan ikke disse transaksjonsopplysningene knyttes til deg som person.

Vi trenger navnet og e-postadressen din til bestillinger. For å gjøre kjøpet enklere for deg, kan du oppgi personnummeret ditt for å automatisk hente adressen din. Vi trenger navnet, adressen, e-postadressen og mobiltelefonnummeret ditt til leveransen og for å sende varsler på SMS. Denne informasjonen sendes videre fra oss til de forskjellige logistikkbyråene vi samarbeider med. Varsler om levering av pakken din sendes av noen av transportpartnerne våre.

Med denne informasjonen som vi får via kjøpet ditt, kan vi forbedre kundeopplevelsen og kundetilbudene våre. Vi kan f.eks. bedre tilpasse og utvikle fraktalternativer, kundekommunikasjon, produkttilbud, tips og utforme tips og informasjon som er tilpasset forskjellige kunders behov.

Påminnelse om handlekurven din

Hvis du velger å legge produkter i handlekurven din og oppgir kontaktinformasjonen din, men så ikke velger å gå videre med kjøpet, kommer vi til å sende deg en påminnelse på e-post. Denne tjenesten utføres basert på berettiget interesse, og e-postadressen din slettes fra denne funksjonen etter 14 dager. Leveringsinformasjon lagres i 36 måneder.

Vurderinger og anmeldelser

Du kommer til å få en e-post fra oss der vi ber deg om å skrive en vurdering en stund etter at du har kjøpt en vare fra oss. Vi sender denne forespørselen til deg grunnet berettiget interesse, og hvis du ikke ønsker å få flere e-poster om dette, kan du ta kontakt med kundeservice eller avslutte denne tjenesten direkte via informasjonen i meldingen.

Utsendelse av tilbud og nyhetsbrev

Hvis du vil abonnere på tilbudene, nyhetsbrevene, artiklene og informasjonen vår, velger du å samtykke til dette. Kontaktopplysningene du oppgir kobles til bestillingene dine slik at du får så relevant informasjon som mulig sendt til deg på e-post.

Du kan når som helst tilbakekalle samtykket ditt ved å ta kontakt med info@rfsu.com, og da kommer vi til å fjerne personopplysningene dine.

Markedsføring i sosiale nettverk

Vi deler upersonlig adferdsdata som blant annet kjøp og søk med sosiale nettverk som Facebook og Instagram gjennom et skript på nettstedet. Facebook og Instagram kan pare adferdsdata med informasjon lagret i de sosiale nettverkene for å sende tilbud og vise annonser på siden din. Hvis du vil begrense denne funksjonen, kan du gjøre det i innstillingene dine på de forskjellige sosiale nettverkene.

Etter kontakt med kundetjenesten

Når du tar kontakt med kundetjenesten vår, kan skriftlige forespørsler, inkludert personopplysninger, lagres i 12 måneder etter at forespørselen er lukket.

Om rettighetene dine

Du har rett til å få informasjon om opplysningene som er registrert om deg. En slik forespørsel må gjøres skriftlig og inneholde personnummeret ditt slik at vi kan identifisere deg. Vi kommer så til å sende opplysningene i skriftlig form til den folkeregistrerte adressen din.

Hvis du oppdager feilaktige opplysninger om deg, har du rett til å be om å få disse rettet. Du har også rett til å be om at vi sletter opplysningene vi behandler om deg. Etter forespørsel fra deg kommer vi også til å gi deg informasjon om hvem vi har utlevert informasjonen din til.

Du har rett til å be om begrensning av behandlingen av personopplysningene dine hvis du stiller spørsmål ved riktigheten av personopplysninger, hvis personopplysningene behandles på ulovlig vis og du velger å begrense personopplysningene dine i stedet for å få dem slettet, hvis personopplysningene dine ikke lenger er nødvendige for hensiktene de tidligere er behandlet for, eller hvis du har protestert mot behandlingen. En begrensning av behandlingen av personopplysninger innebærer at personopplysningene anonymiseres.

Hvis du ikke vil motta tilbud og reklame, kan du alltid finne en lenke i e-postene våre der du enkelt melder deg av.

Ta kontakt med info@rfsu.com ved forespørsler om tiltak.

Hvis du er misfornøyd med måten vi behandler personopplysningene dine på, har du alltid rett til å klage til Datatilsynet.

RFSU bruker cookies (informasjonskapsler) på denne nettsiden. Ved å fortsette å surfe på nettstedet eller ved å trykke "godta" samtykker du til vår bruk av cookies. Les mer om cookies.