Fighting for body rights since 1933
RFSU - Fighting for body rights since 1933
Fighting for body rights since 1933
Lataa...

Pyrimme varmistamaan korkeatasoisen tietosuojan, joka suojaa yksityisyyttäsi sivustoamme käyttäessäsi.

Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR)

Koko EU:n alueella on 25. toukokuuta 2018 otettu käyttöön yhteinen yleinen tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation). Tarkoituksena on muun muassa asettaa korkeammat vaatimukset sille, miten yritykset ja organisaatiot käsittelevät henkilötietoja ja digitaalisia jalanjälkiä. Voit lukea lisää asetuksesta Tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivustolta..

 

TIETOA HENKILÖTIEDOISTA

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka käsittelevät sinua ja joista sinun henkilöllisyytesi voidaan tunnistaa. Henkilötietoja voivat olla esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kuva, äänitallenne tai henkilötunnus.

 

Henkilötietovastaava:

Suomen RFSU Oy (Y-tunnus: 0523636-2)

Kuortaneenkatu 2

00510 Helsinki

Sähköposti: rfsu@rfsu.fi

 

Mitä henkilötietoja keräämme?

Keräämme henkilötietoja, joita ilmoitat meille, kun teet tilauksen verkkokaupassamme, tilaat uutiskirjeemme, osallistut mahdollisiin kilpailuihin sekä kerrytät ostohistoriaasi. Meille ilmoittamasi henkilötiedot voivat sisältää esimerkiksi yhteystiedot, syntymäajan sekä maksutiedot. Voimme kerätä tiettyjä henkilötietoja myös ulkopuolisilta tahoilta, kuten esimerkiksi osoitetietoja julkisista rekistereistä sekä luottotietoja luotonvalvontaviranomaiselta, pankilta tai luotontarjoajilta.

 

Pyrimme varmistamaan korkeatasoisen tietosuojan, joka suojaa yksityisyyttäsi sivustoamme käyttäessäsi.

 

Tietosuoja-asetus (GDPR)

GDPR (General Data Protection Regulation) on tietosuoja-asetus, joka astui yhtenäisesti voimaan koko EU:n alueella 25.5.2018. Asetuksen tarkoituksena on muun muassa asettaa korkeammat vaatimukset sille, miten yritykset ja organisaatiot käsittelevät henkilötietoja ja digitaalisia jalanjälkiä. Voit lukea lisää tietosuoja-asetuksesta Tietosuojavaltuutetun toimiston kotisivuilta.

 

TIETOA HENKILÖTIEDOISTA

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka koskevat sinua ja joista sinut voi tunnistaa henkilökohtaisesti. Henkilötietoja voivat olla esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kuva, äänitallenne tai henkilötunnus.

 

Tietosuojavastaava:

Suomen RFSU Oy (Y-tunnus: 0523636-2)
Kuortaneenkatu 2
00510 Helsinki
Sähköposti: rfsu@rfsu.fi

Minne henkilötietosi tallentuvat?

Pyrimme siihen, että henkilötietojasi käsitellään mahdollisimman pitkälle ainoastaan Euroopan talousalueella (ETA) kaikissa omissa IT-järjestelmissämme, mutta niitä voidaan siirtää käsiteltäväksi myös ETA:n ulkopuolelle (ns. “kolmanteen maahan”). Tällainen siirto voi tapahtua ainoastaan sellaiseen vastaanottavaan maahan, jolla on riittävä suojaustaso sekä vastaavanlainen voimassa oleva lainsäädäntö. Mikäli siirto tapahtuu palvelua tarjoavalle yhteistyökumppanille Yhdysvaltoihin, se voidaan toteuttaa ainoastaan yrityksille, jotka kuuluvat niin kutsutun “Privacy Shield” -sopimuksen piiriin. Privacy Shield on EU:n ja Yhdysvaltojen välinen sopimus henkilötietojen suojaamisesta.

Mitä henkilötietoja jaamme muille?

Henkilötietojasi ei siirretä RFSU:n ulkopuolelle, ellei se ole tarpeen velvoitteidemme täyttämiseksi. Mikäli kuljetusyrityksemme tai muut yhteistyökumppanimme käsittelevät henkilötietoja, näissä tapauksissa noudatetaan niin kutsuttua henkilötietojen käsittelyyn liittyvää avustussopimusta. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilötietojen käsittelyssä avustava osapuoli vakuuttaa käsittelevänsä henkilötietoja voimassa olevan tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti sekä noudattavansa RFSU:n määrittämiä turvallisuuteen ja vaitiolovelvollisuuteen liittyviä ohjeita. Henkilötietojen käsittelyssä meillä on avustavia tahoja, jotka auttavat meitä esimerkiksi logistiikassa, maksuratkaisuissa ja markkinoinnissa. Tämän lisäksi RFSU voi joutua luovuttamaan henkilötietoja lain velvoittamana.

 

EVÄSTEET

Mitä evästeet ovat?

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka verkkosivu tallentaa vierailijan tietokoneelle. Evästeitä käytetään monilla verkkosivustoilla sallimaan vierailijan pääsy eri toimintoihin. Evästeiden sisältämää tietoa voidaan käyttää myös seuraamaan vierailijan liikkumista sivustoilla, jotka käyttävät samaa evästettä.

 

Evästeiden käsittely

Voidaksesi käyttää RFSU:n verkkosivustoa, on verkkoselaimesi voitava ottaa vastaan evästeitä. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentuu tietokoneellesi. RFSU käyttää evästeitä parantamaan vierailijoiden palvelukokemusta ja sallii niiden avulla pääsyn sivuston eri toimintoihin. Evästeet esimerkiksi mahdollistavat pääsyn ostoskoriin, aiemmin tehtyjen hakujen muistamisen tai sopivien tuotesuositusten automaattisen lähettämisen.

Käytämme evästeitä myös ei-henkilökohtaisten kävijätilastojen tallentamiseen Google Analyticsiin, joka on verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä voidakseen parantaa verkkosivustoa ja voidakseen analysoida sitä, kuinka sinä käyttäjänä käytät sivustoa. Sivustoa käyttäessäsi tällaisen evästeen tuottamat tiedot (mukaan lukien IP-osoitteesi) välitetään ja tallennetaan Googlelle.

Google Analyticsin kautta voimme käyttää evästeitä myös uudelleenmarkkinointiin, joka on kiinnostuksenkohteisiin perustuvaa mainontaa. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäytymistäsi sivustollamme voidaan käyttää kohdistettuun mainontaan muilla verkkosivustoilla vieraillessasi.

 

Näin poistat evästeet käytöstä

Halutessasi voit poistaa itse käytöstä evästeitä tietokoneellesi tallentavan toiminnon. Tämä voi tapahtua eri tavoin riippuen siitä, mikä verkkoselain sinulla on käytössäsi. Käytössäsi olevan verkkoselaimen asetuksista saat lisätietoja evästeiden käytön poistamisesta.

 

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Jaamme persoonatonta käyttäjädataa esimerkiksi ostoihin ja tehtyihin hakuihin liittyen erilaisten sosiaalisen median palveluiden kuten Facebookin ja Instagramin kanssa sivustollamme olevan koodin välityksellä. Facebook ja Instagram voivat yhdistää käyttäjädataa sosiaalisiin verkkoihin tallennettuihin tietoihin lähettääkseen tarjouksia ja ilmoituksia uutisvirtaasi. Jos haluat rajoittaa tätä toimintoa, voit tehdä sen eri sosiaalisten verkkojen asetuksissa.

OIKEUTESI

Sinulla on oikeus saada tietoosi sinusta rekisteröidyt tiedot. Saat nämä tiedot itsellesi toimittamalla kirjallisen pyynnön, joka sisältää henkilötunnuksesi, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi. Sen jälkeen lähetämme tiedot kirjallisena osoitteeseen, jossa olet kirjoilla.

Mikäli huomaat tiedoissasi virheitä, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisua. Lisäksi sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan sinusta tallentamamme tiedot. Pyynnöstäsi voimme myös antaa sinulle tiedon siitä, mille tahoille tietojasi on luovutettu.

Sinulla on oikeus pyytää rajoitusta henkilötietojesi käsittelyyn, jos kyseenalaistat niiden paikkansapitävyyden, jos henkilötietojen käsittely ei ole sallittua ja valitset henkilötietojen rajoituksen niiden poistamisen sijaan, jos henkilötietoja ei enää tarvita aiempiin käyttötarkoituksiin tai jos vastustat niiden käsittelyä. Henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tarkoittaa sitä, että henkilötiedot anonymisoidaan.

Toimenpiteisiin liittyvissä pyynnöissä ota yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalaute@rfsu.fi

Mikäli olet tyytymätön tapaamme käsitellä henkilötietojasi, sinulla on aina oikeus kääntyä Tietosuojavaltuutetun toimiston puoleen valituksen tekemiseksi.